HALLO, ik ben Koen Verbeeck
Hoe het allemaal BEGON?
We beginnen bij het begin
Mijn vader was een meesterklusser die werkelijk alles kon en overal ging helpen verbouwen. Mijn moeder is ook handig met veel oog voor detail, afwerking en ook opkuis. De handigheid die ik via hen meekreeg is verder aangescherpt in de Steinerschool. Ik deed enkele vakantiejobs in de bouw en later heb ik steeds zelf verbouwd in de huizen waar ik gewoond heb, of geholpen bij vrienden. Deels uit financiële noodzaak maar ook omdat ik dit graag doe.
Omwille van mijn wetenschappelijke interesse maakte ik de overstap van de Steinerschool naar natuurwetenschappen in Don Bosco Haacht en vervolgens naar Geologie aan de KULeuven. Ik werkte meer dan 20 jaar in geologisch wetenschappelijk onderzoek en behaalde een doctoraat.
Van jongs af aan waren er steeds muziekinstrumenten in huis. Ik bouwde zelf een talking drum, een regenmaker, een duimpiano met houten friscostokjes, een indianenfluit (olv Paul van Riel) en recent ook een elektrische gitaar.
Een stap in het ongewisse
Met de beëindiging van mijn doctoraat en de pijnlijke constatatie dat ik te oud en te duur werd voor contractueel onderzoekswerk bij de overheid door continue besparingen, moest ik mezelf heruitvinden.
Na enige omzwervingen besloot ik dat ik liefst wilde beginnen als zelfstandige, binnen de verscheidene domeinen waar ik van nature graag mee bezig ben. Een mijlpaal was de start van mijn traject bij Starterslabo in november 2021. Dit traject gaf mij de kans om gedurende anderhalf jaar mijn plan vorm te geven en uit te proberen.
En zo ontstond Handvaardig
Mei 2023 sloeg ik mijn vleugels uit en startte voltijds als zelfstandige. Handvaardig is vanaf dan ook officieel een feit. Mijn kleine stadswagen werd ondertussen vervangen door een heuse minibus om vlotter materialen en werkgerief te vervoeren naar klanten.
Mijn plan is om een eerlijke business op een duurzame manier uit te bouwen. Met veel afwisseling in de drie domeinen die mij blij maken.
Wat kan ik nog vertellen?
Ik word blij van een tas sterke italiaanse koffie. Je kan mij elke week terugvinden bij de repetities van Kooruwel en Murga Çava. Ik vind het altijd leuk om materialen te hergebruiken.
En nu even SERIEUS
Opleiding en werkervaring
Starterslabo
Sarterslabo heeft mij op weg geholpen om zelfstandige te worden. Waarvoor veel dank.
www.starterslabo.be
Aardkundige bij ArcheoWorks, LRD KULeuven
Gis-tekenaar bij de Watergroep
Wetenschappelijk onderzoeker aan de Koninklijke Sterrenwacht van België
01 juni 1998 tot 31 maart 2017. Verscheidene opeenvolgende contracten voor paleoseismologie, aardbevingsgeologie en het seismisch risico, hoofdzakelijk in België maar ook in Bulgarije, Tanzania, Turkije, Nederland, Duitsland, Frankrijk en met het onderzoeksschip Belgica op zee in het Nauw van Calais. Ik werkte o.a. mee aan het Europese project PALEOSIS (Evaluation of the potential for large earthquakes in regions of present-day low seismic activity in Europe), aan de opvolger hiervan SAFE (Slow Active Faults in Europe) en aan de uitvoering van het project ‘Compilatiestudie betreffende de seismiciteit in Vlaanderen’ voor de Vlaamse Overheid. In het kader van de Belgische stress tests van de nucleaire installaties werkte ik mee aan de bepaling van de probabilistische gevarenkans en aan de modellering van de site-effecten voor de sites Doel, Tihange en Fleurus. Ook voor de geplande oppervlakkige opslaginstallatie voor laag-radioactief afval in de gemeente Dessel door NIRAS en Tractebel werkte ik mee aan de bepaling van de seismische gevarenkans. Voor mijn doctoraat onderzocht ik er de deterministische gevarenkans die uitgaat van nabije actieve breuken. Dit gebeurde via paleoseismologisch onderzoek van o.a. de Rauwbreuk. Door de bepaling van het site-effect tussen vast gesteente en de oppervlakte kon de aardbevingstrilling aan de oppervlakte gemodelleerd worden. De berekening van de seismische gevarenkans wordt toegepast om het trillingsniveau waaraan een gebouw moet kunnen weerstaan, te bepalen.
Wetenschappelijk onderzoeker aan de K.U.Leuven
Opleiding
PhD Geologie aan KU Leuven op 18 maart 2019 met doctoraatsthesis: “Deterministic seismic hazard assessment in the Belgian Campine basin at the Mol-Dessel site: From seismic source to site effect”. Promotor Noël Vandenberghe, Co-promotor: Kris Vanneste.
Licentiaat Aard- en Delfstofkunde-Geologie aan KU Leuven op 18 september 1997 (onderscheiding) met Licentiaatsthesis: “Sedimentologische en stratigrafische studie van de groeve Roelants 2 te Pellenberg, België”. Promotor: Noël Vandenberghe.
Algemeen Secundair Natuurwetenschappen aan Don Bosco Haacht op 30 juni 1993.
Klaar voor actie?
Een afspraak maken? Of wil je eerst graag meer informatie?
Blijf niet met je vragen zitten!
Neem vrijblijvend contact op via telefoon, mail of het contactformulier op deze website. Ik ben alvast benieuwd naar jouw project!